Schyssta stjärnor

Vi skriver inget skitsnack på internet och tänker på att inte skriva fula saker, svärord eller snusk. Skriv inget kränkande till varandra på internet!

Vi skriver ärligt och hittar inte på saker. Vi kan ha en bild till varje inlägg på vår blogg. Man måste fråga personen innan man tar kort eller filmar och lägger upp den på bloggen,  nämn inga namn. Våra lärare ska inte rätta inläggen-vi hjälper varandra. Vi är seriösa och fotar inga posebilder.

Vi hänvisar till källor för att inte ta saker som andra har skrivit. Vi skriver vart ifrån vi har fått informationen och använder informationen på rätt sätt. Vi ska fråga om vi får använda informationen. Det måste stå CC på bilderna man tar från nätet.

Vi ska skriva tydligt och detaljerat. Inte såra någon eller göra någon ledsen med sin kommentar. Vänlig ton, inga svärord eller förkortningar. Vänliga kommentarer och inlägg.

Vi blockerar personer som skriver elaka kommentarer och säger till en lärare eller vuxen och tar bort kommentaren.

Vi kan använda two stars and a wish när vi ger varandra respons.

Vi tycker att en god vinnare inte retar eller skryter för att de andra har förlorat. En bra förlorare blir inte arg på den som vinner.

4 reaktion på “Schyssta stjärnor

  1. Hej alla elever!

    Jag tycker ni är ett jättebra föredöme för andra bloggare! Vilket fint manifest ni skrivit om hur man bloggar schysst! Hoppas många besökare läser det och inspireras. 🙂

    Ett stort lycka till med er fina blogg önskar Filippa

  2. Tunsskolas ledord är ett gott föredöme för hur man skall bete sig mot varandra både i den virtuella och verkliga världen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *