Minecraft i undervisningen

Jag tycker det är jätteroligt att spela Minecraft! Nu har jag kommit på att man kan använda det i skolan i vissa ämnen.
Minecraft i undervisningen kan vara jättebra men vissa håller inte riktigt med. Man kan utforska en byggnad och bygga den i Minecraft. Man kan lära sig att överleva i vildmarken, fiska fisk åka båt på havet och fixa boskap osv. Men allt är tyvärr inte perfekt…… Nästan allt i Minecraft är fyrkantigt och om man sätter ut ett block så flyger det, förutom sand och grus. Om du vill veta mer om detta så läser du mer.
Spelet är uppbyggt fyrkantiga block inte världens bästa grafik men det går.

minecraft

Detta är ett gräsblock

Nästan hela spelet är gjord av såna

här block men inte allt med gräs. Spelet är också ganska kantigt som detta blocket.

Amanda tolv år säger:
Jag skulle tycka det skulle vara bra med Minecraft i undervisningen t.ex i teknik och matte.
Hon tycker också det skulle vara bra med skala hur stort huset man ska bygga ska vara.
Om jag skulle valt skola till mina barn skulle jag valt med Minecraft för då skulle de ha kul och lära sig saker samtidigt, säger Amanda.
Jag spelar också Minecraft, det är mitt favorit spel!
Det hon kan om Minecraft är att det går ut på att bygga och överleva. Det skapades av Marcus Persson 2009 och köptes av Microsoft för 18 miljarder kr år 2015.

Filippa 16 år säger så här:
Jag skulle tycka att det var ett bra alternativ i t.ex matte, jag har lärt mig åttans gångertabell som jag aldrig skulle komma ihåg.
Jag tycker det är bra i ett kreativt syfte t.ex om man inte är bra på att skissa kan man istället bygga en 3-D modell.
Om hon skulle valt skola till sina barn skulle hon valt med Minecraft.

Jag skulle vilja att de skulle ha ett alternativ av att skissa eller bygga, läraren kan också säga att du får använda sådär många stenblock till att bygga ditt hus och så vidare.
Varför Marcus skapade Minecraft var för att han ville ha ett fritt spel och göra vad man vill.

Och så att man inte behöver besegra massor av bossar för att komma vidare.

Det var allt jag ville säga om Minecraft i undervisningen!

Tack för att ni ville läsa detta!

Tack för mig jag heter Leif Larsson och vill att detta ska uppfyllas!