En dag som vaktmästare

Jag ska berätta lite hur det är att vara vaktmästare. Vad för teknik man använder och helt enkelt hur det är att vara vaktmästare. Läs om du vill veta tekniken för att vara vaktmästare och hur de kommer vara för att vara vaktmästare. 

Jag har valt just vaktmästare till reportage för jag tror jag kanske vill nog bli det, För det låter kul att hjälpa till fixa saker och mycket sådant, jag tycker med om att klippa gräs och vill gärna trimma. 

Simon

Det här är vår vaktmästare Simon

En vaktmästare reparerar saker eller klipper skolans gräs och trimmar det. Vaktmästaren fixar olika saker sådant som är trasiga. De sågar ner grenar som är farliga för fall risk. Han hjälper oss hämta bollar som är uppe på tak. Han hjälper oss med att spola is på vintern så vi kan åka skridskor och köra bandy, hjälper han oss ifall någon blir skadad om han är i närheten de brukar alla lärare städerska och vikarier också. 

Det som vår vaktmästare har sagt. Han sa att han egentligen är utbildad till snickare men så blev han vaktmästare. De han har för teknik är allmän Det är inte jobbigt alls. Han gillar att jobba här som vaktmästare för han får träffa oss varenda dag. Han tycker att det är omväxlande i arbetet här i Tun. Han säger att det är också väldigt bra arbetstider det är en normal arbetstid klockan 7 på morgonen till 4 på eftermiddagen. Lönen som man får som vaktmästare är bra normal lön. Man är också ledig på helgerna som vi i skolan går alla vardagar förutom helger då är vi lediga. Miljön är fin här i Tun den är fin natur och fina hus och snälla människor säger vår vaktmästare.

 

Skriven av: Seth Andersson

 

En reaktion på “En dag som vaktmästare

  1. ⭐️ Bra att du hade med bild.
    ⭐️ Välformulerade meningar.

    Wish: Ingressen kanske lite mer sammanfattande.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *