De mystiska världarna

                   De mystiska världarna  Tyko och Julia, tjejen som Tyko alltid trott var en kille som hette Julius, har tagits sig till den andra världen som geograferna har berättat om. 

Tyko och Julia bodde tidigare i en gruva för föräldralösa pojkar. De var tvungna att ha en grov skjorta och ett par slitna byxor. De tvingades arbeta hela dagarna för att få fram guld, silver och värdefulla järn sorter till den dansande djävulen, konungen som har fästat varje natt i fjorton år. En dag råkade Tyko somna under ett träd, han drömde om en kråka som gav honom en gåta. Förmannen, han som bestämmer i gruvan, gav honom ett hårt straff, jobba i den farligaste gruvgången i hela gruvsystemet. Han träffade en råtta och en groda som visade vägen till en lucka. Tyko berättade detta för Julia som fick följa med på äventyret till geograferna och till den mystiska världen. Tyko hade fått en bok av en geograf i fjortonårs present, när han kom till den andra världen förändrades allt genom ett brev av sin mamma.
Böckerna i serien heter Den Dansande Djävulen, Fyrtornet i Son-Li och och Polyhymnias Guld

. Författaren som har skrivit denna spännande och fartfyllda serie heter Martin Widmark. Illustratören heter Hendrik Tamm.  

Av: Erica Rådestedt-Crivér ??

13 reaktion på “     De mystiska världarna

  1. Jättebra Erica! Du har skrivit en spännande recension som fick mig att vilja läsa boken! Gick också in på nätet för att läsa om författaren. Kom på att de är han som bl.a. skrivit böckerna om LasseMajas detektivbyrå. Kul med Tuns Talanger! Lycka till i den tävlingen! Kram från Monica Högwall?

  2. Låter som en jättespännande bok som du recenserat på mycket bra sätt och jag blev mycket nyfiken på boken. Tack för ett bra tips ? Kram till dig från Lena

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *